VVNF har ansvaret for tilsyn/drift av Roppestad friområde på vegne av Larvik kommune (LK) i perioden 1. mai til 15. september

Klikk her dersom du kan tenke deg å tilbringe ei uke, med tilsynsansvar, på Roppestad

Noen huskeregler for tilsyn

Når du overtar tilsynet skal du sjekke at du har en plastikkboks med følgende innhold:

 • Kontantkasse med regnskapsark. Husk å føre opp alt du legger inn eller tar ut av kassa. Her legger du også eventuelle bilag.
 • Mobiltelefon m/ladeledning
 • Loggbok (den du leser i nå). Husk å skrive litt i den når tilsynsperioden din er over.
 • Skjema for midlertidig medlemskap
 • Diverse brosjyrer
 • Stempel og stempelpute
 • Vaktskilt og refleksvest. Vaktskiltet plasseres lett synlig på vogn eller bobil.

Vestviken Naturistforening E-post:  post@vestviken-naturistforening.net          Hjemmeside: Vestviken Naturistforening – Naken i sola, naken i vannet! (vestviken-naturistforening.net)

Mobil: 412 18 501 (mobil som disponeres av tilsynet om sommeren, ellers av leder)

Tilsynets oppgaver

 • Søppel: Det er ingen søppelstativer på tekstil- eller naturistområdet. Alt søppel skal kastes av besøkende i kontainer for restavfall oppe ved låven. Ring  Norsk Gjenvinning (kundenr. 185910)09 700 ved behov for tømming av kontainer.
 • Septik: Kontrollere septiktank jevnlig, særlig før helger fordi vi må normalt regne med 1 dags ventetid for tømming, de tar ekstra betalt for å tømme i helger. Ring Septik & Miljøservice på 33 48 60 00 hvis nivået er nærmere enn 1 m opp til lokket. Da må det bestilles tømming. På bilder ser du hvor septiktanken befinner seg. Sjakkelen på bildet kan skrues opp med ren handkraft. Ta av kjetting, Løft av lokket og kontroller visuelt nivået.  Ps: det lukter ikke godt…. 
 • Tømmeanlegg for bobil-/vogntoaletter: Det ble i 2015 montert «trakt» på toppen av septiktanken for tømming av bobil-/vogntoaletter. Det er forbudt å tømme slike inne på toalettene.
 • Toaletter: Vaske toaletter ved behov, minimum 2 dager i uken (for eksempel torsdag og søndag). Tømme søppelbøtter på hvert toalett jevnlig. Se til at det er tilstrekkelig med dopapir på hvert toalett. Dopapir og vaskeutstyr finnes i boden vår som ligger mellom vanlige toaletter og handikaptoalett. Reservelager er i det hvite huset. Hvis det er behov for mer dopapir, vaskemiddel eller bensin: kjøp inn det dere trenger, for eksempel på Europris. Legg ut summen selv og send dine kvitteringer til kasserer med kontonummeret ditt skrevet på. Eller, dersom det er penger nok i kontantkassa, ta penger og legg kvitteringene der. Husk å føre beløpet på regnskapsarket som ligger i kontantkassa.
 • Plen: Klippe plenen på naturistområdet og oppe ved det hvite hus ved behov. Husk kantklipp også rundt huset, toalettet og steinene der oppe. Plenklipping skal foregå mellom søndag ettermiddag og onsdag kveld, slik at allergiplager og tilsmussing av bobiler/campingvogner reduseres.

Plentraktor skal være innelåst i redskapsboden når plassen er forlatt.

•       Biler på vårt naturistområde: Dagsbesøkende kan gjerne kjøre ned med sitt utstyr og kan parkere langs skogkanten av gressletta mot sør, hvis det er lite belegg på området. Ved høyt belegg er det ikke anledning til å parkere på campingområdet med unntak for de som er bevegelseshemmet og de som har boenhet (bobil/caravan/telt) har til enhver tid lov til å parkere på vårt opparbeidede område. Dette på grunn av ordensreglene til LK og for at friområdet skal ha færrest mulig biler.

•       Naturister: De som vil overnatte på vårt område med telt, bobil eller campingvogn skal være naturister. Dette ifølge den avtalen vi har med LK.

•       Tilsyns-nøkkelknippet: Skal være låst inn i badstua, sammen med plastboksen med diverse innhold, når man ikke er tilstede på Roppestad. Ta kontakt for å få vite hvor nøkkelen til badstua er plassert. Den som går av vakt, og den som går på, bør kontakte hverandre ved overgangen mellom to vaktperioder. Det er adgang til å dele tilsynsuker i to (se tilsynskalender på våre nettsider).


Se også Naturist rules of behaviour

Tilsynet kan informere og veilede ved behov og hjelpe til med å holde orden på området, men vi skal ikke opptre som “politi”.

en_GBEnglish
Contact us